NEWSARM

՛՛Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա՛՛ մասնագիտության փորձարարական լաբորատորայի պաշտոնական բացումը

2018թ. սեպտեմբերի 26-ին, Գորիսի պետական գյուղատնտեսական քոլեջում տեղի ունեցավ «Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության փորձարարական լաբորատորիայի բացման միջոցառումը:

«Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության փորձարարական լաբորատորիան հիմնվել է «Մասնագիտական կրթության և ուսուցման զարգացում Սյունիքի մարզում» ծրագրի աջակցությամբ, որն իրականացվում է «Ռազմավարական զարգացման գործակալություն» (ՌԶԳ) ՀԿ կողմից և Կիրառական գիտությունների Բեռնի համալսարանի գյուղատնտեսության, անտառային և պարենային գիտությունների դպրոց (HAFL) կազմակերպությունների հետ համատեղ, HEKS/EPER-ի (Շվեյցարիայի եկեղեցու օգնություն) ֆինանսավորմամբ, 2016թ.-ի հոկտեմբերի 1-ից:

Միջոցառմանը ողջույնի խոսքով հանդես եկան ՀՀ ԿԳՆ Նախնական /արհեստագործական/ և միջին մասնագիտական կրթության վարչության պետ պ-ն Ա.Աղբալյանը, փոխհամայնքապետ տ-ն Ի. Յոլյանը, «Մասնագիտական կրթության և ուսուցման զարգացում Սյունիքի մարզում» ծրագրի ղեկավար տ-ն Լ. Հովհաննիսյանը և Գորիսի պետական գյուղատնտեսական քոլեջի տնօրեն տ-ն Ն. Ավետիսյանը: Միջոցառմանը ներկա էին Սյունիքի մարզպետարանի ներկայացուցիչներ, Գորիսի համայնքապետարանի ներկայացուցիչներ, գործատուներ, հասարակական կազմակերպությունների ներկայացուցիչներ, դասախոսներ, ուսանողներ, լրագրողներ և այլ հյուրեր:

Լաբորատորիայի պաշտոնական բացման արարողությունից հետո մասնակիցները հնարավորություն ունեցան շրջայց կատարել լաբորատորիայում:

«Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության փորձարարական լաբորատորիայի հիմնումը  մեծ ձեռքբերում է Գորիսի պետական գյուղատնտեսական քոլեջի համար: Ուսանողները կծանոթանան պանրի ու կաթնամթերքի արտադրության հետ կապված տեխնոլոգիաներին, հնարավորություն կունենան համատեղել տեսական և գործնական գիտելիքները և ձեռք բերել աշխատանքային շուկայի պահանջներին համապատասխան հմտություններ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *