NEWSARM

«ՄԿՈՒ զարգացում Սյունիքի մարզում» ծրագիր «Կաթի և կաթնամթերքի» փորձարարական լաբորատորիայի Բացման Արարողություն ՀԱԱՀ Սիսիանի մասնաճյուղ

2019թ. նոյեմբերի 13-ին, Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի (ՀԱԱՀ) Սիսիանի մասնաճյուղում տեղի ունեցավ «Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության փորձարարական լաբորատորիայի բացման միջոցառումը:

«Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության փորձարարական լաբորատորիան հիմնվել է «Մասնագիտական կրթության և ուսուցման զարգացում Սյունիքի մարզում» ծրագրի աջակցությամբ, որն իրականացվում է «Ռազմավարական զարգացման գործակալություն» (ՌԶԳ) ՀԿ կողմից և Կիրառական գիտությունների Բեռնի համալսարանի գյուղատնտեսության, անտառային և պարենային գիտությունների դպրոց (HAFL)- ի հետ համատեղ, HEKS/EPER շվեյցարական կազմակերպության աջակցությամբ, 2016թ.-ի հոկտեմբերի 1-ից:

Միջոցառմանը ողջույնի խոսքով հանդես եկան Սիսիան համայնքի ղեկավար՝ պրն. Արթուր Սարգսյանը, ՀՀ Սյունիքի մարզպետարանի գյուղատնտեսության բաժնի պետ՝ պրն. Գագիկ Խաչատրյանը, «Ռազմավարական զարգացման գործակալություն» ՀԿ-ի նախագահ՝ պրն. Մկրտիչ Այվազյանը, Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի ռեկտոր՝ պրն. Վարդան Ուռուտյանը, ՀԱԱՀ Սիսիանի մասնաճյուղի տնօրեն՝ պրն. Տիգրան Վանդունցը: Բոլորն իրենց խոսքում ընդգծեցին լաբորատորիայի կարևորությունը, քանի որ այն ուսանողների համար նոր հնարավորություններ կընձեռի:

Միջոցառմանը ներկա էին նաև համայնքի առաջատար գործատուներ, ՀԱԱՀ Սիսիանի մասնաճյուղի դասախոսներ, ուսանողներ և նրանց ծնողները:

Լաբորատորիայի պաշտոնական բացման արարողությունից հետո մասնակիցները հնարավորություն ունեցան շրջայց կատարել լաբորատորիայում:

«Կաթի և կաթնամթերքի տեխնոլոգիա» մասնագիտության փորձարարական լաբորատորիայի հիմնումը մեծ ձեռքբերում է ՀԱԱՀ Սիսիանի մասնաճյուղի համար: Ուսանողները կծանոթանան պանրի ու կաթնամթերքի արտադրության հետ կապված տեխնոլոգիաներին, հնարավորություն կունենան համատեղել տեսական և գործնական գիտելիքները և ձեռք բերել աշխատանքային շուկայի պահանջներին համապատասխան հմտություններ:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *